Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.

Ürün Tipi

Renkler

Boya Uygulama Setleri

için ürünler hazırlanıyor.

Ürünler

üründen ürün gösteriliyor
Daha Fazla Ürün Göster

Boya Uygulama Setleri

Duvar boyama işlemi göz korkutucu görünse de doğru duvar boyası malzemeleri kullandığınızda işin zor olmadığını göreceksiniz. Boyama her mevsimde iyidir, ancak daha hızlı kuruduğu için ilkbahar ve yaz aylarında yapmak daha iyidir. Birçok insan gibi boyama ve dekorasyon işlerine hazırlanıyorsanız, ilk adımınız onların iyi hazırlanmış olduğundan emin olmak. Bir boya işinde sıkışıp kalmaktan ve aniden duvar boyama ekipmanında ciddi bir eksiklik olduğunu fark etmek çok sıkıntılı bir durumdur. Böyle bir durumla karşılaşmamanız için duvar boyama dekorasyonu için gerekli tüm malzemeleri ve araçları sizler için derledik.

*Boya

*Boya astarı

*Boya kovası

*Duvar rulosu

*Tavan rulosu

*Parmak rulo

*Kestirme fırça

*Kalın branda

*Hışır naylon-örtü

*Uzun sap

*Boya ızgarası (boya eleği)

*Maskeleme bandı (kağıt bant)

*Koruyucu kıyafetler

*İnceltici (Boyaya göre su veya tiner.)

Duvar boya malzemesinin bir parçası olan radyatör fırçası da köşelerde kolaylıkla hareket etmenize yardımcı olur. Ancak, istemediğiniz alanları boyamamak için açılı bir fırça kullanmanız daha yararlı olur. Bu arada plastik bir kova ve sünger dökülen boyayı temizlemenize destek olabilir.

Boya yaparken nelere dikkat etmeliyim?

*Öncelikle boyama için gerekli araç ve gereçler eksiksiz olmalıdır.

*Boya uygulamasında en önemli kural her zaman aynı sistemde aynı markanın ürünlerini kullanmaktır.

*Seçilen malzemenin uygulama talimatlarına kesinlikle uyulmalıdır.

*Kirli ve ıslak yüzeylerde boyama yapmayınız. Yüzey uygulanacak boyaya göre hazırlanmalı ve mimari detaylar düzeltilmelidir.

*Yeni çimento ile kaplanmış veya ilk kez boyaya maruz kalmış beton yüzeylerde ilk uygulama 3 ila 4 hafta sonra yapılmalıdır.

*Beton boyalar uygulama öncesi ambalajında ​​uygun bir karıştırıcı ile iyice karıştırılmalıdır.

*Ahşap koruyucular, selüloz katkılı vernikler ve epoksi grubu ürünler ambalajlarında karıştırıldıktan sonra başka bir kapta karıştırılmalıdır.

*Çok sıcak ve çok soğuk ortamlarda boya yapmayınız.

*İnce katlar halinde boyama yapılmalıdır.

*Boyaya toz veya sıvı katkılar eklemeyiniz ve ambalaj üzerinde belirtilen seyreltme oranından fazla seyreltmeyiniz.

*Boyanın iyi tutunmasını sağlamak için parlak yüzey mat olmalıdır.

*Artık boyayı yeniden kullanmak için, boya yüzeyini kaplayacak kadar tiner ekleyin ve serin, kuru bir yerde saklayın, boyayı karıştırmadan kapatın.

Uygun boya seçimini nasıl yapmalıyım?

*İlk önce yüzeye uygun bir boya seçmeli ve aksesuar almanız gerekiyorsa yüzeye ve boyaya uygun olduğundan emin olmalısınız.

*Boya alırken kalitesine bakmak gerekir. Ucuz ve kalitesiz boyaların maliyeti, yüksek kaliteli boyaların metrekaresi ile hemen hemen aynıdır. Ancak küçük bir fiyatla tasarruf etmek ileride büyük kayıplara yol açabilir.

*Piyasada bütün kalitelerde boyalar, astarlar ve tinerler mevcuttur. Yüzeye uygun boya, astar ve tiner kullanılması tavsiye edilir.

*Boya seçimi yapılırken alınan ürünün TSE standartlarına uygun olup olmadığının ve üretici firmanın ISO 9000 belgesine sahip olduğunun kontrol edilmesi tavsiye edilir.

*İç ve dış mekanlarda renk kullanılıyorsa önce küçük bir yüzeyde denenmesi önerilir.

Boya Malzemeleri ve İşlevleri

1)Duvar Boyası Duvar boyası alışverişi yaparken ustalar kullandıkları duvar boyasını tavsiye edebilir, ya da duvarı inceleyip size en uygun boyayı önerebilirler. Duvar boyası seçerken duvar pürüzlüyse ve alçı yoksa plastik boya sıklıkla tercih edilir. Duvar düz ve sıvalı ise su bazlı saten veya yarı mat boya tercih edilir.

2) Duvar Astarı Duvar boyası alırken astar genellikle gözden kaçar. Ancak iyi bir usta, önce boyanacak duvara bakmalı ve doğru astarı seçmelidir. Ancak duvarda aynı boya varsa, duvar rengi açıksa ve duvarda çatlak, kabarma veya soyulma yoksa genellikle astara gerek yoktur.

3) Duvar Rulosu Boya malzemelerinde boyama yapılırken kullanılan en önemli malzeme duvar rulosudur. Boyacı, duvara ve boya tipine en uygun ruloyu seçecektir.

4) Tavan Rulosu Tavanı boyamak için tavan rulosu gereklidir. Tavan rulosu uzun iplidir. Boyayı iyi tutar ve boyanın zemine dökülmesini engeller. Tavan rulosu alırken tavanı boyamak istediğinizi söyleyin. Satıcı, uzun ipli bir plastik boya rulosu sağlayacaktır. Birçok tavan rulosu üzerinde tavan rulo işaretleri yoktur. Plastik boya ya da iç cephe rulosu yazar. Önemli olan kaliteli bir rulo ve uzun bir ip olmasıdır. Tavanı boyamak için 25’lik 1 rulo yeterlidir. Küçük bir oda için ise 20’lik de yeterli olacaktır.

5) Kestirme Fırça Kestirme fırçası da bir boyacının ekipmanındaki en önemli malzemelerden biridir ve doğru boyutta satın alınmalıdır. Kestirme fırçası tavan-duvar birleşimlerinde kullanılır. Ancak tavan ve duvar boyaları beyaz ve her ikisi de plastik ise kestirme fırça kullanamazsınız. Bununla birlikte, kapı yarıklarının, pencere çerçevelerinin, süpürgeliklerin kenarlarında yine de kestirme bir fırçaya ihtiyaç duyulacaktır. Bu sayede duvar boyasının bu kısımlara yapışmasını önleyebilirsiniz. Boyacılar, kesimleri için genellikle 4 numara bir fırça kullanır. 5 numara da nadiren kullanılır. Amatör boya yapanlar 3 veya 4 numara kullanabilirler.

6) Parmak Rulo İsminden deanlaşıldığı üzere, parmak rulo yaklaşık bir parmak büyüklüğündedir. Boyacılar, radyatörlerin ve çok küçük duvar kirişlerinin veya kapıların arkasında boya silindirleri kullanır. Boya malzemeleri için alışveriş yaparken gözden kaçar ya da unutulur. Ancak kirişler ve radyatörler için gereklidir.

7)Maskeleme Bandı (Kağıt Bant) İyi bir boya işi için kağıt bant gereklidir. Boyanmasını istemediğiniz yerleri kağıt şeritlerle kaplayabilirsiniz. Örnek: Kapı çerçeveleri, süpürgelikler, pencere pervazları vb. Yeni başlayan bir boyacıysanız, maskeleme bandı boyamadan önce işinizi kolaylaştıracaktır. Boya yapanlar genelde 100 metrekarelik bir ev için 4-5 adet koli bandı kullanırlar. Bant kullanmak istemiyorsanız, boyama sırasında lekelenen alanları temizlemek için nemli bir bez ve nemli paspas gerekebilir. Bu şekilde boya kurumadan kolayca temizleyebilirsiniz.

8) Boya Kovası Birçok boya kutusu su boşluğu içermez. Bu nedenle boyanızı bölmek için ayrı bir kovaya ihtiyaç vardır. Boyanızın yarısını veya ihtiyacınız olan kısmı boş bir kaba aktarın. Rulonun sığabileceği kovanın bu olduğundan emin olun. (10kg’lık boya için 20’lik rulo uygundur. 20 kg boya için 25’lik rulo uygundur.) Boyanızı bu kovada gereken miktara kadar seyreltin ve iyice karıştırın.

9) İnceltici Günümüzde su bazlı boyaların çoğu duvarları boyamak için kullanılmaktadır. Bu boyalar ayrıca suyla hafifçe seyreltilmelidir. Tabii ki kullanılması gereken su oranı her bir boya paketinde belirtilmiştir ve oranı %10-15 civarındadır. Ancak nadir durumlarda %40 ila %50 oranında seyreltilebilen boyalar da vardır. Almış olduğunuz boyanın üzerindeki talimatlara göre su miktarını ayarlayınız. Bu arada biraz dikkatli olun: Boyaya çok fazla su eklemek boyanın yüzey alanını arttırmaz.

10) Koruyucu Kıyafetler Koruyucu giysi, bir boyacının ekipmanında hafife alınan bir yardımcı unsurdur. Gözlükler ve şapkalar, özellikle tavanları boyarken boyanın göze ve yüze sıçramasını önler. Cildinizde veya kıyafetlerinizde uzun süre kalan boya lekelerini çıkarmak çok zor olacaktır. Bu nedenle eski bir kostüm veya boyacı tulumu tercih edilebilir. Eldivenler ise çalışırken terlemeye neden olduğu için tercih edilmemektedir.

YUKARI
Sırala
Temizle Filtrele

Toast Message