Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yayınlanma tarihi: 27.02.2020

Yatak odaları bizim kişisel sığınaklarımızdır ve bu yüzden de yatak odalarımızı dizayn ederken her ayrıntı ve her dekorasyon unsuru oldukça büyük bir önem taşır. Bu yazımızda yatak odalarımızın atmosferini, görünümünü ve uyku hijyenimizi olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilecek tasarım unsurlarından biri olan perde seçimlerinden Perdeler aslında her oda için oldukça önemli tasarım unsurlarıdır. Perde modellerini yalnızca pencerelerinizi örten bir yardımcı aksesuar olarak görmemek gerek. Perdeler en birincil ve önemli işlevleri olan odaya giren doğal ışık miktarını kontrol etmekten çok daha fazlasını yaparlar. Onlar aynı zamanda odanın ana dokusunu hissettiren, belirli bir tarzı ve kişiliği yansıtan ve mobilyalarınıza fon olan anahtar olarak tanımlanabilecek bir dekorasyon katmanıdır. Bu estetik özellikleri bir yana, yatak odaları söz konusu olduğunda perde tercihleri sağlığınızı bile etkileyebilecek bir öneme sahip oluyor çünkü işlevleri ile uyku alışkanlıklarınızı değiştirebiliyorlar. Geceleri sokaktan gelebilecek olan sokak lambasının ışığını tamamen engelleyecek bir kalın perde uyku hijyeninizi arttırır ve daha sağlıklı ve zinde uyanmanızı sağlar. Aynı şekilde gündüz de odanızın maksimum gün ışığı almasına yardımcı olurken içerinin görünmemesini sağlayan bir tül perde tercihi yapmak gerekiyor tabii ki. Yani yatak odası dekorasyonunuzu yaparken perde seçimi çok önemli ve kumaştan modele, renkten uzunluğa kadar dikkat edilmesi gereken çok şey var. Aşağıda yatak odası perdeleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken temel noktalara değineceğiz.

Perde Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

 Yatak odası perdeleri özel olarak üretilen ve kalınlıkları diğer perdelere göre daha fazla olan perdelerdir.  Tercih yapılırken mahremiyeti koruyan, mevsimlik perde dışında ışık geçirgenliği en az olan perde kumaşı tercih edilmeli ve perdeler seçilmelidir. Koyu renkler yatak odası dekorasyonları ile uyumlu olması durumunda ideal tercihler olacaktır. Yatak odası içinde yer alacak olan perdeler hem yatak odası konsepti ile uyumlu olmalı hem de desenleri  yatak odası içinde yer alan renkler ile kusursuz bir kontrast oluşturmalıdır. Özel bir alan olan yatak odası içinde yapılan dekorasyonun renk ve desen açısından kusursuz olması için  yatak nevresimleri ve duvar renkleri ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. 

Yatak Odası Perde Fikirleri

 Yatak odası içinde yer alan perdeler genel olarak iki farklı perde olarak tercih edilmeli, ışık geçirgenliği bakımından iki farklı özelliğe sahip perdeler ile istenildiğinde yatak odasının ışık alması veya geçirgenliğin en alt seviyeye düşürülmesi sağlanmalıdır. Yatak odasında yer alan perdelerin uzunluğu salona göre daha uzun olmalıdır. Pencerenin 20 veya 25 santimetre üzerinden asılan perdelerin modern görünmesi için perdeleri uzun tercih edilmelidir. Geleneksel bir dekorasyon yapmak istiyorsanız yapmanız gereken pile uzunluğunu kısa tutmak olacaktır. Zemine kadar uzanan perdeler pencere pervazlarına sabitlenerek farklı bir şekil verilebilir. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message